Športovanie v humenských prevádzkach bude o niečo drahšie

04.03.2008 Humenné

Humenné 4. marca (TASR) - Nové cenníky začnú platiť v prevádzkach Správy športových a rekreačných zariadení v Humennom od 1. apríla.
Športovanie tak bude na základe rozhodnutia tamojších mestských poslancov o niečo drahšie. V dôvodovej správe uviedol riaditeľ správy Ján Ducko, že ceny boli naposledy upravované v roku 2004. Spresnil, že nárast cien energií a nákladov na prevádzku zariadení bol v uplynulom období niekoľkonásobne vyšší a spomínané zvýšenie cien ani zďaleka neodzrkadľuje skutočnosť. Do úvahy je podľa neho potrebné brať aj technický stav zariadení. Náklady na prevádzku sú tak o dve tretiny vyššie ako požadované ceny za služby, ktoré správa poskytuje.
Podľa humenských poslancov, ktorí dnes TASR informovali, dôjde len k minimálnemu zvýšeniu cien, pričom prihliadali na mládež, dôchodcov a zdravotne hendikepovaných ľudí. Za montáž zjazdového bezpečnostného viazania a nastavenie v ski servise zaplatí po novom záujemca 300 namiesto 200 korún. V rekreačnej oblasti Laborca bude polhodinový prenájom veslového člna stáť nie 18 ale 25 korún, v 25-metrovom bazéne zaplatí dospelý človek 35 korún, čo je oproti vlaňajšku viac o sedem korún. Počas víkendu bude stáť prenájom celého bazéna 1700 korún, čo je nárast o 150 korún a pod.
 

Vyberte región